tisdag

FILIPPAS MATLAGNINGS RÅD
ALLA GÖR MISSTAG, JAG GÖR OFFANTLIGT MYCKEEEET MISSTAG..

Här tipsar jag om olika saker ni bör tänka på när ni befinner er i köket, alla gör misstag och jag har gjort/gör offantligt myckeeeeeeeeeeet misstag. Så efter varje misstag så skriver jag det här för att ni inte ska göra samma misstag..

  1. När du kokar ägg ''släng'' aldrig ner ditt ägg i kastrullen utan ta det försiktigt. Annars går det sönder och PANG så är hela ägget förstört.
  2. När du ex. har bakat något eller har gjort bröd och det ska in i ugnen kontrollera så att det är bakplåts papper ni har på bakplåten då och INTE vanligt papper. Det slutar med att du efter kanske 10 minuter kollar in i ugnen och ser att den är helt svart, öppnar och världens äckligaste lukt stormar in i köket.. Jag tror också det finns möjligheter för att det skulle kunna börja brinna också men det går vi inte in på nu.
  3. När du steker mat, FÖR GUDS SKULL HA ÖPPET ALLA FÖNSTER OCH FLÄKTEN PÅ. Annars går brandalarmet igång.. Det kan man säga har hänt mig ett anntal gånger.. (börjar nog närma mig 10 nu..)
  4. När ni steker ex. fiskpinnar kolla så att ni har på en bra värme så att dom inte blir svarta utanpå och råa inne. Det hände mig en gång men det går att fixa med myyyycket ketchup !
  5. Läs ALLTID på förpackningen när du ex. ska koka makaroner. Mina blir näst intill ALLTID överkokta och det slutar med att det bara är jag som äter upp det eftersom jag får ångest när jag ska slänga det..
  6. När du har stekt skölj aldrig stekpannan med vatten direkt efteråt, det kommer upp värsta ångan då..
  7. Torka inte av plattan direkt efter användning. Om den är riktigt varm så kan typ trasan smällta..


Hoppas ni har lärt er något iaf // Filippa

PS. Om dina kompisar säger till dig att du är kass på att laga mat.. IGNORERA DET !

FÄRGA HÅRET..

Hejjsan alla bloggläsare ! Sitter i skolan med Eda och Jessika och skriver en engelsk uppgift ! (Y) Senare så ska jag hem och mocka stallet, kanske rida, göra lite läxor.. För ikväll bär det av mot Felicia och sova där eftersom hon ska färga mitt hår, JIIPPI ! Ska bli mörkt med kanske röda slingor !


Hissar även detta schampot som jag brukar (nästan alltid) använda när jag duschar ! Ger volym, ger håret kvalite och gör så det glänser !

// Filippa