tisdag

TRYSIL 2012

TRYSIL 2012

En av dom bästa skidresorna ever? . Och eftersom jag fått många önskemål tänkte jag återberätta den. 

Det bestämdes väldigt snabbt inpå om man säger så.. 10 dagar ungefär.. Iaf så fick jag med mej Julia också drog vi iväg med min familj och Bergström. Bilresan var seeeeeeeg och trist men såg på film som gjorde så tiden gick snabbare. Vi åkte efter skolan på Onsdag och var framme vid kvälls tid! Jag och Julia fick dela på en våningsäng i ett litet rum, huset i sej var jätte mysigt ! Det var cirka 1 meter snö och runt 10 minus.. 
På torsdag morgon hyrde vi skider och sen bar det av ut i backarna! Vi hade en fin och mysig skiddag!! Senare på kvällen åt vi åt vi mat, spela spel och såg på film ! 

På fredag bar vi allihop iväg för att ta oss till andra sidan. Det gick super förutom dom branta backarna som följde. Iaf så när vi kommit till andra sidan tappar jag och Julia bort dom andra, skräll. Så vi tar oss upp igen på något konstigt sett och bär iväg lååångt bort. Det sluta med att vi hamna i en stor hoppbacke som hette Parken. Där åkte vi runt lite och stajla för alla andra i backen (egentligen skämde nog vi messt ut oss...)

Senare påvägen hem fastnade vi i en värmestuga någonstans i fjärran. Där gjorde vi video och skämde ut oss. Vi satte nog några spår.. speciellt när jag ''rammlade'' två gånger utanför stugan, hahaha!! Sedan åkte vi upp för en av liftarna för att ta oss därifrån och då ser vi en gubbe framför oss, vi ropar lite skämt samt ''hej, du gubben med cigaretten.. vet du var vi är?''. Självklart svarade han inte och på färden uppför liften började jag och Julia intala oss att han var en mördare, hur vi fick den ideen vet jag inte men det gjorde vi iaf. När vi kom upp satte vi av i full fart och han följer efter! Jag och Julia kör snabbare och snabbare på stigen i skogen. När vi vänder oss om står han i samma ställning fast närmare.. snacka om att vi var livrädda där ett tag! 

När vi kommer ner till nästa lift slänger vi oss på den och han på bakom oss. Vi får ennu mer panik och när vi kommer upp kör vi full fart ner allt vi kan till nästa lift. Han följer en en gång efter. Men nere vid liften skiljdes våra vägar åt och vi insåg att han inte var någon mördare eller jagade oss över huvud taget. hahahahaha, det måste verkligen sett dumt ut !!

Eftersom det var kvällsåkning den dagen bosatte vi oss en stund på afterski inne i värme huset ! 

På lördag var vädret uselt.. Det var nästintill snöstorm och kallt! Den messta tiden spenderades inne i värmestugan vilket inte var helt fel heller. Minns inte riktigt vad vi gjorde under dagen, haha menmen.. På kvällen åt vi go mat och såg på film, EVA och ADAM ;)
På söndag försökte jag och Julia oss på att få med killarna och Emmy med till Parken men eftersom dom är så tråkiga som dom är så fick vi inte med oss dom... Det sluta med att jag och Julia själva åkte dit och där bort stajla vi som aldrig förr! Vi fick även liftkompisar, vissa otäcka och som vi typ blev rädda för x) och andra jätte snälla groooobs. 
Vi försökte hänga med i alla andras tempo i backen men gick la inte jätte bra.. Hoppade även över flera hopp och film kommer. Sen träffa vi 4 helgoa killar som vi börja staalka. Det slutade med att dom ledde bort oss på helt fel spår och lämna oss, buhu.. Så vi åkte tillbaka för att fika.  

Efter det tillbaka till Parken igen och eftersom det var kvälls åkning där stanna vi där resten av kvällen. Vi träffa på våra skidkompisar igen och hoppade lite med dom. Sen senare så blev vi riktigt flumiga och jag typ åkte in i Julia, haha. Några äldre killar, typ runt 18?? sa att vi faktiskt inte fick lov att vara fulla när vi var så unge, IDIOTER, får man inte ha kul nu heller? Deprimerade som vi blev så bestämmde vi oss för att lugna ner oss lite och vara fullt normala ett tag. Jo det gick ju jätte bra, eller inte... Jag och Julia tog sittliften upp, svenskarna var framför och några norskar bakom. Vi började prata lite smått med norskarna och sen när vi snart var framme så började vi prata om hur normala vi skulle vara så vi glömde fälla upp bygeln (det var sittlift). Så liften stannar, vi drar upp bygeln fort som fan och min stav fastnar, jag drar i den för att få loss den och duns så ramlade jag. Det var ju inte alls jätte pinsamt när norskarna bakom oss gapskrattar och svensken kollar konstigt på oss. Jag förstår om Julia skämdes..

hahahahaha

Kvällen fortsatte med att vi fortsatte att åka runt där, pratar med lite olika norskar och danskar.. Senare runt 7 lärde vi även känna 2 killar som vi åkte lite tsm med. Haha jag glömmer inte då vi åkte ner för den branta backen innan hoppena. Julia först sen jag och dom andra två killarna. Jag råkade glömma att bromsa och for rakt in i skogen, hahahaha. Julia berättade att båda killarna bara hade stirrat efter mig. 
Senare var vi iaf tvunga att ta oss tillbaka och eftersom vi var säkra på att det gick en buss så frågade vi liftgubben var hålplatsen låg. Han berättade att den låg en bit bort och gav en beskrivning som ingen av oss fatta.. sedan sa han att den går om typ 5 minuter. Jag och Julia körde allt vi kunde i paniken om att vi inte skulle hinna. Och när vi väl kommer fram visar det sig att det inte kommer någon buss så vi får vänta på att pappa och Magnus skulle komma och hämta oss. 

Senare på kvällen gav jag och Julia oss ut på en tur i det fina landskapet, vi var rääääääätt så flummiga och jag tänker inte ens berätta allt vi gjorde, haha. När vi kommer tillbaka skrämmer Fredrik och Tom oss så att hjärtat gjorde ett extra slag, hahaha. 


Kan ju även berätta att jag och min lillebror Theo lyckades ramla i liften och fick åka skoter upp istället!! Det kändes lyckat ;D 



Bara lite smått flummiga ^^









Bortse från att jag ser ut som en fisk..



Jag y Emmy ^^


Videoklipp kommer // Filippa